Tower Bridge en de Tower of London

Vanochtend wakker geworden door het brand-alarm, maar het viel gelukkig mee. Een van mijn kamergenoten zei dat ze altijd op dinsdag een oefening doen en dat zolang er niemand op de deur bonkt en schreeuwt dat we naar beneden moeten er in principe niets aan de hand is. Dat scheelt weer!

Ik heb besloten dat ik vandaag een bezoekje breng aan de Tower Bridge. Ik zag op de kaart dat dat iets verder lopen is dan waar ik gister ben teruggegaan, dus dat moet te doen zijn. En na de bocht in de Thames doemde hij ineens op. Wat een imposant bouwwerk zeg! Ik heb van een afstandje even genoten van het uitzicht en daarna geluncht in een sandwich bar vlakbij. Scrambled eggs on toast, best lekker! Alleen jammer dat ze melk in mijn thee hadden gedaan, maar dat schijnt hier vrij normaal te zijn, dus kan ik dat ook eens uitproberen. Ik vond dat het niet echt iets toevoegde, dus volgende keer bestel ik weer zonder melk…

Na de lunch over de Tower Bridge naar de overkant gelopen, het is wel druk op deze brug! Daar kwam ik uit bij de Tower of London, een kasteel waar in de middeleeuwen de koningen en koninginnen woonden en regeerden. Ik heb zo’n audio-tour gedaan, dan krijg je een soort walkman mee met gesproken informatie in je eigen taal. Erg interessant, maar ook wel bloederig. Je komt hier o.a. door een aantal kamers met martelwerktuigen en er is een gedenkplaats waar sommigen geëxecuteerd werden. Ik ben blij dat ik nu leef in plaats van toen!

Ik heb inmiddels wat last van mijn voeten gekregen, dus ik ben teruggelopen naar het hostel. Onderweg kwam ik nog langs de Millennium Bridge met in het verlengde daarvan de St. Paul’s Cathedral. In het hostel zag ik op mijn gps dat ik vandaag ongeveer 20 km heb gelopen… Tijd om mijn voetjes wat rust te geven!

7 reacties

 1. Gaaf he die audiotour in de tower! Heb je crownjewels nog gezien? Ik kom bijna jouw kant op zus, ik heb er zin in! Net Jason bij mn ouders achtergelaten, dat was wel ff slikken hoor;) tot donderdag!!! Xx

 2. Die voeten zullen nog vaker moe zijn. Prachtige foto van de tower bridge! Die van ‘dichtbij’. Echt heel prachtig.
  Good luck!

 3. Ha die ingeborg

  prachtig he allemaal, leuk om je foto’s te zien
  me voetstappen liggen nog vast ergens…….
  kuzzzzzzzzzzz alma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief