Dag 1 zit er alweer op!

Toen ik een paar weken terug het ticket boekte vertelde de planner op www.ns.nl mij dat ik de trein van 9.46 moest hebben vanaf het station in Lelystad. Ik had natuurlijk gekeken welke trein er het dichtst bij 10.10 uur vertrok en dit was ‘m geworden… Dan zou ik op Amsterdam centraal overstappen op de internationale trein naar Brussel en daar ruim op tijd zijn om in te checken op de Eurostar! Leuk bedacht, maar toen stond er op nu.nl dat ze een noodrooster gingen uittesten (op zich een goede zaak, want afgelopen winter liep het allemaal wat in de soep). Ze namen het nood-rooster wel erg serieus in Lelystad, het was echt super-koud in de trein, heb de hele weg zitten bibberen en er liep zelfs een conducteur met een muts op…

Op Schiphol hebben we ons eerst even opgewarmd aan een kopje thee en koffie en vanaf daar heb ik de trein naar Rotterdam genomen. Want de internationale trein reed wel, maar niemand wist vanaf welk perron en om hoe laat, dus ik dacht ik neem die wel in Rotjeknor. Daar moest ik helaas wel 50 minuten wachten, maar dat kwam mooi uit, want door al het gedoe rondom die test, kregen alle reizigers gratis koffie en thee.

Op het station in Brussel had ik genoeg tijd om een terrasje te pakken, want ik moest een uur wachten voor de check-in open ging. Het was ondertussen wel tijd om te lunchen, dus dat kwam goed uit! Ik heb hier in het zonnetje genoten van een heerlijk bord spaghetti bolognaise! Na de check-in ook paspoortcontrole en door die poortjes, ik was natuurlijk weer vergeten om mijn telefoon uit mijn broekzak te halen dus dat ding ging ook nog af bij mij, maar nadat ik weer terug gelopen was en ‘m netjes in het bakje had gelegd was het goed… Ik vond de Eurostar trouwens wel krap, ik moest mijn knie‘n bijna in m’n nek leggen om ze kwijt te kunnen, beetje jammer… Verders nog een stukje met de Underground gegaan en uiteindelijk een half uur gelopen met die zware tassen en bijna verdwaald op Piccadilly Circus, wat een chaos zeg op dat plein; druk! En overal komen bussen vandaan! Maar na wat hulp van een informatie-bord, kon ik zo naar het hostel lopen!

Kortom, echt zo’n reisdag dus… maar nu ben ik wel in LONDEN!!

2 reacties

  1. Hallo zus.

    Eindelijk van start gegaan 🙂
    Ik hoop dat je het lekker naar de zin hebt in Londen, het is een toffe stad. Jammer dat er nog geen kerstversiering staat, dat maakt Londen helemaal af.

    Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief