Dagje dierentuin

Goede vrijdag, de perfecte dag om iets leuk te gaan doen dacht ik. Het dolfinarium leek me wel leuk, niet al te ver weg en voor de kleineren onder ons ook leuk, want je kunt er roggen aaien, en natuurlijk de dolfijnen-show zien! Maar Matthew zag het niet zo zitten ‘daar heb ik geen zin in’ waren zijn eigen woorden, ‘ik ga liever naar de McDonalds…’ Ik geef toe, dat is dichter bij en een stuk goedkoper, maar niet zo leuk als het dolfinarium. Dus ik heb gezegd dat we ook wel naar de Mac kunnen, maar dat we ook naar het dolfinarium kunnen als hij wil, of de dierentuin (hij mocht kiezen). Het werd de dierentuin… Eerst wilde ik naar Artis, maar Burgers’ Zoo in Arnhem is eigenlijk veel leuker, omdat je daar ook door het regenwoud kunt lopen, de woestijn of de Oceaan.

Op weg dus naar Arnhem! Tussen Almere en Lelystad rijdt de trein door een natuurgebied waar (semi)wilde paarden lopen en andere grote grazers. We moesten in Almere overstappen en in Utrecht. Na ongeveer 2 uur in de trein waren we dan eindelijk in Arnhem! Nu nog een stukje met de trolley bus… Matthew was erg onder de indruk van deze trolleybussen, hij wilde precies weten hoe zoiets werkt!

In de dierentuin zijn we door de woestijn gelopen, door zo’n glazen tunnel in de oceaan, maar Matthew vond de Bush het allerleukst (ik stiekem ook). Er is hier zo’n touwbrug waar je het avontuurlijke in jezelf naar boven kunt halen en er lopen en vliegen hier allerlei mooie vogels rond. Verder hebben we de safari gezien en de Mangrove. Aan het einde vroeg hij of we nog een keer konden gaan en of de baby dan ook mee mocht… Op de terugweg zijn we nog bij McDonalds geweest en ik vroeg hem wat hij het allerleukste van de hele dag vond, waarop hij antwoordde; “de dieren die we zagen vanuit de trein” (tussen Lelystad en Almere dus…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief