Vervoer

Een terugkomend thema, dat vervoer… Maar het is natuurlijk wel belangrijk, want het bepaalt je budget en je vrijheid. Reden genoeg om er goed over na te denken.

In mijn vorige blog leek het mij de beste optie om met een auto rond te reizen, maar hier twijfel ik nu toch weer over. Je hebt wel alle vrijheid, maar is het ook veilig? En je bent dan helemaal op jezelf aangewezen. En de kosten van per auto of per bus zullen elkaar ook niet veel ontlopen. Daar komt bij dat als je aan het begin van de reis een auto koopt, je gelijk blut bent. Je krijgt dan aan het einde van de rit wel weer wat geld terug, maar daar heb je aan het begin niet ook veel aan.

Er zijn verschillende busmaatschappijen, Greyhound brengt je simpelweg van A naar B, OzExperience is gericht op toeristen en zal af en toe ook stoppen als er onderweg ergens wat te zien is. Dan is er ook nog OzXposure, maar die organiseren complete tours. Die moeten volgens mij ook behoorlijk op tijd geboekt worden.

OzExperience lijkt me wel wat. Je bent vrij om je eigen tempo aan te houden, maar je bent niet helemaal op jezelf aangewezen. En je zit niet voor 3 weken aan dezelfde mensen vast, maar ontmoet elke dag weer nieuwe mensen. Af en toe bieden ze ook korte excursies aan. Kan handig zijn..

Ik heb mij inmiddels ingeschreven bij Travel Active, eerder schreef ik al over Activity International, maar ik vind dat Travel Active meer mogelijkheden heeft. Als ik aankom in Sydney, wordt ik door hen opgehaald. Ik kan een aantal cursussen volgen, die mijn kans op werk vergroten en ze kijken mijn cv na, om te zien of het beter en/of duidelijker kan.

Ik heb ook al gekeken naar wat hostels hier en daar. Er zitten wel leuke tussen. In Sydney heb ik er 2 gevonden, in Beijing 1, Cook Eilanden 1, en in Queensland ook al 1. De links staan hieronder…

Travel ActiveOzExperienceWake UpStay Okay PittwaterLeo HostelOn The WallabyBackpackers International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief