Vaccinaties

Het is alweer even geleden, maar hier dan weer een berichtje van mij. Begin juni heb ik een reizigerskeuring gehad, dan kijken ze onder ander naar je bloeddruk, ze maken een hartfilmpje en testen je longen. Kortom, je wordt helemaal nagekeken. En ik kreeg gelijk de eerste vaccinaties (Tyfus en Hepatitis A & B). Van de week heb ik de 2e vaccinaties gekregen (nog een keer Hepatitis A & B, en DTP). Ik heb er wel wat spierpijn aan over gehouden, dat had ik de vorige keer niet. Ook jammer dat ze zo duur zijn. Al heb ik dit liever dan dat ik tijdens mijn reis ziek word en niks kan doen. Nu moet ik nog 1x terug om te zien of ik de juiste ‘anti-stoffen’ in mijn bloed heb, maar dat is pas over een half jaar.

Ben ook weer aan het twijfelen geslagen, over welk vervoersmiddel te gebruiken in Australië. Op zich is het erg makkelijk om een busticket te kopen en hier en daar uit te stappen. Maar zou het niet prettig zijn als je zo vrij als een vogeltje bent? Je kunt ook een auto kopen (met tent erin, borden, bestek en noem het maar op…) en die aan het einde weer verkopen. Kun je uitstappen waar je wil, en lekker je eigen tempo aanhouden. En campings zijn goedkoper dan hostels. Maar ja, dan ben je wel alleen…

Ik moet het allemaal nog zien. Ben eerst aan het kijken of het überhaupt goedkoper is e.d. Misschien ook wel handig als ik mijn rijbewijs haal voordat ik weg ga…

Vrijdag ook een afscheidsfeestje van Anneke (nichtje) Zij gaat 9 juli voor 4 maanden naar Ghana (Africa) om vrijwilligerswerk te doen. Meer informatie over haar reis op http://annekevanderheijden.waarbenjij.nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sidebar

Blog

Archief